Blikopeners: inclusieve leesmethode-training

Deze inclusieve leesmethode-training is bedoeld voor professionals en geïnteresseerden die hun kennis en deskundigheid op het snijvlak van emancipatie, representatie, diversiteit en inclusie in kinderboeken willen vergroten. Na afloop van de training kijk je met een andere blik naar kinderboeken en kun je:

– de huidige discussie rondom diversiteit en inclusie in kinderboeken in context plaatsen;
– je eigen positie, referentiekader en blinde vlekken (h)erkennen;
– de positie van anderen (h)erkennen;
– stereotyperingen in kinderboeken (h)erkennen;
– een inclusieve lees- en selectiemethode toepassen;
– een inclusieve(re) (school)bibliotheek of kinderboekencollecties samenstellen;
– inclusieve(re) kinderboeken selecteren en cureren;
– werken met inclusieve kinder- en jeugdboeken die aansluiten bij de kerndoelen van het onderwijscurriculum zoals burgerschap, Nederlands, Mens & Maatschappij en Kunst & Cultuur.

De training is geschikt voor professionals die in de publieke-, letteren-, culturele- of welzijnssector werken. Denk aan scholen, (educatieve) uitgeverijen, kinderboekenmakers, kinderboekenschrijvers, auteurs, illustratoren, leescoördinatoren, culturele instanties, literatuurfondsen, stichtingen, beleidsmakers, PABO’s, leerkrachten, docenten, opleidingsinstituten, programmeurs, programmamakers, schoolbibliotheken en bibliotheken.

De training is een traject op maat waarin in een veilige omgeving gewerkt wordt aan deskundigheidsbevordering diversiteit en inclusie in kinderboeken. De training bestaat uit een aantal bijeenkomsten, inclusief een onderzoeksopdracht voor de deelnemers die zij zelfstandig thuis kunnen uitvoeren.

Er is ook een minder intensieve vorm mogelijk, in de vorm van een eenmalige workshop. Een workshop duurt gewoonlijk 2-4 uur (afhankelijk van de vraag) en is geschikt voor groepen tussen de 5-15 personen.

Voor meer informatie voor een deskundigheidsbevorderingstraining en/of workshop kunt u contact opnemen via onderstaand formulier.

Een gedachte over “Blikopeners: inclusieve leesmethode-training

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s